Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاینه فنی خودروهای گازسوز و دوگانه‌سوز در مشهد این روزها تبدیل به کلافی سردرگم و البته لاینحل شده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد مقدس، با افزایش تعداد خودروهای شخصی و روند رو به رشد آلاینده‌ها و آلودگی هوا و نیز سهمیه‌بندی بنزین که عملاً از لحاظ اقتصادی شوک بزرگی به آن دسته از خودروهای شخصی که در ناوگان حمل و نقل مسافری شهری و برون شهری فعالیت داشتند؛ طرح دوگانه‌سوز کردن خودروها در سال 80 و در جهت بهینه‌سازی مصرف سوخت در کشور تصویب و به اجرا در آمد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همین راستا برخی کارخانه‌های تولید خودرو نیز اقدام به فروش خودروهای با قابلیت دوگانه سوز کردند و در کنار بسیاری خودروها در جهت ایجاد صرفه اقتصادی با صرف هزینه‌‌ی تقریبی بالای 500 هزار تومان در همان سال‌ها اقدام به دوگانه‌سوز نمودن خودروی خود کردند. مجموعه اقداماتی که صف‌های طولانی انتظار در پمپ‌های گاز، کمبود کیت و مخزن، آزاد شدن تعرفه بنزین و بیم از نبود ایمنی کامل؛ بسیاری را عملاً منصرف کرد.

در روزهای اخیر اما دارندگان این خودروها با مشکلات جدیدی برای اخذ معاینه فنی مواجه شده‌اند. مشکلاتی که دامنه آن به تدریج بازار این خودروها را هم با حواشی مواجه ساخته است. داستان از آنجا آغاز شد که طی اعلام مسئولان، دارندگان این خودروها باید در کنار معاینه فنی متداول، تست مخزن‌های سی‌ان‌جی خودرو را هم انجام داده و سپس بعد از اخذ تائیدیه به مراکز معاینه فنی مراجعه کنند. با تاکید پلیس راهنمایی رانندگی در صورت عدم انجام معاینات فوق ما به ازای هر روزی که خودروهای گاز سوز یا دوگانه سوز فاقد معاینه فنی هستند، در صورت توقف توسط پلیس مبلغ 500 هزار ریال جریمه خواهند شد.

مردم سردرگم شده‌اند

یکی از رانندگان خودروهای دوگانه‌سوز می‌گوید: زمانی که برای معاینه فنی مراجعه کردم متوجه شدم که باید خودروهای گازسوز و دوگانه‌سوز قبل از انجام معاینه فنی تست نشت مخزن گاز بدهند. برای این‌کار هم دو مرکز معرفی شده که یکی در بلوار بهمن و دیگر در بلوار میثاق واقع است. آن‌جا هم از 22 شهریور ثبت‌نام انجام گرفته و گروه اول باید 11 مهرماه اگر تست و مشکلی وجود نداشت برای گرفتن تائیدیه مراجعه کنند. در بدو مراجعه ازدحام آن قدر زیاد بود که به من گفتند بیستم مهرماه برای ثبت‌نام بروم.

وی ادامه می‌دهد: بر فرض که این تائیدیه را هم بگیرم تازه باید برای معاینه فنی مراجعه کنم. دو روز پیش پلیس در خروجی اتوبان باغچه مرا پنجاه هزار تومان به همین دلیل جریمه کرد. هرچه توضیح دادم که برای معاینه فنی نوبت داده‌اند گوشش بدهکار نبود. تکلیف مردم چیست که بدون برنامه و اطلاع‌رسانی مسئولان تصمیم گرفته‌اند کاری انجام بدهند؟ آیا اول نباید زیرساخت‌های مراکز معاینه فنی را درست کنند و سپس اقدام به انجام چنین کاری بگیرند؟ واقعاً از دوگانه سوز کردن خودروام پشیمانم. مسئولانی که هر روز شعار هوای پاک و حفاظت از محیط زیست می‌دهند بهتر نیست در عمل هم اقدامی انجام دهند؟ وقت و هزینه شهروندان نباید فدای شعارهای برخی مسئولان بشود.

هزینه‌تراشی می‌کنند

یکی از شهروندانی که موفق به اخذ «تست هیدرواستاتیک» و دریافت تائیدیه شده و در حال تکمیل مدارک جهت مراجعه به مرکز معاینه فنی و اتمام کار است با خنده سری تکان می‌دهد و می‌گوید: راننده سرویس مدرسه هستم ولی سه روز از کار و زندگی افتاده‌ام. ساعت چهار صبح توی نوبت رفته‌ام تا نهایتاً 12 ظهر وارد مرکز شده‌ام. سیلندر را باز کردند و گفتند دو روز بعد مراجعه کنم.

وی ادامه می‌دهد: دو روز بعد هنگام مراجعه اعلام کردند سیلندر نقص دارد و باید 190 هزارتومان بپردازم تا تعمیر شود. همچنین با این‌که خودرو گازسوز فابریک کارخانه است به دلیل نداشتن درجه نشانگر میزان گاز داخل مخزن هزینه 45 هزار تومانی هم متحمل شده‌ام. انصافاً اگر از اول می‌دانستم قرار است این هزینه را بدهم و وقتم هم تلف بشود ترجیح می‌دادم خودرو را نیم میلیون زیر قیمت بفروشم. با این‌که همان ابتدا نیز 1.5 میلیون بیشتر به خاطر دوگانه سوز کردن هزینه کردم ولی هیچ‌گاه استفاده‌ای که باید نکردم.

زیرساخت‌ها آماده نیست

یکی از کارشناسان فنی مشغول در معاینه فنی اظهار داشت: دریافت معاینه فنی منوط به گرفتن تائیدیه تست مخزن سی‌ان‌جی با عنوان «معاینه فنی مخزن» است.از آن‌جا که امکان سرویس‌دهی به این تعداد خودرو در این مراکر پیش‌بینی نشده در حال حاضر نوبت‌دهی‌‌ها چند ماهه شده است. عملاً این حجم از مراجعه امکان تست و بررسی دقیق و بدون نقص را از ما گرفته و صرفاً برخی اوقات به همان معاینه چشمی مخزن اکتفا می‌شود در صورتی که روال استاندارد « تست هیدرواستاتیک» انجام معاینات چشمی و سپس با دستگاه مخزن تحت‌فشار آب قرار می‌گیرد تا اگر نشتی یا فرسودگی داشته باشد نسبت به تعویض آن قطعه اقدام شود.

وی ادامه می‌دهد: برای انجام این کار باید مخزن گاز خالی باشد و مراکز از پذیرفتن خودروهایی که به صورت دستی کپسول خود را نصب کرده‌اند خودداری می‌کند. مجموع هزینه‌ها برای انجام این کار 130 هزار تومان است که با برخی حواشی اگر قطعه‌ای هم خراب باشد به 400 هزار تومان ممکن است افزایش یابد.

این کارشناس فنی سوخت با تائید ضمنی آماده نبودن زیرساخت‌های انجام «تست هیدرواستاتیک» افزود: متاسفانه ما هم به عنوان دست‌اندرکار در روزهای اول چیزی بیشتر از بقیه نمی‌دانستیم و حالا هم این ازدحام نه تنها دقت کار را پائین آورده بلکه سازوکار به نحوی پیش رفته که موضوع «معاینه فنی» اهمیت خود را از دست داده و متاسفانه مردم به چشم دکان کاسبی به آن نگاه می‌کنند.

وی می‌گوید: از طرفی اکثر خودورهای دوگانه سوز شده یکی از شرکت‌های ماشین سازی از مخزن‌های ساخت چین با کیفیت‌های نازل استفاده شده که از نظر سازمان استاندارد بالاجبار باید تعویض شوند.

همچنین این کارشناس با اشاره به عدم وجود مراکز انجام «تست هیدرواستاتیک» در اکثر شهرستان‌های استان پیش‌بینی کرد در روزهای آینده در صورت عدم ساماندهی و افزایش تعداد مراکز؛ مراکز مشهد با هجوم خودروهای خودروهای شهرستان‌ها مواجه خواهد بود.

ادامه این روند بر بازار تاثیر منفی خواهد داشت

رئیس اتحادیه نمایشگاه داران اتومبیل مشهد با اشاره به حواشی ایجاد شده پیرامون بحث هزینه‌ها و موانع و مشکلات معاینه فنی خودروهای گازسوز و دوگانه‌سوز اظهار داشت: در حال حاضر تاثیر روانی و جو منفی در زمینه بازار این خودروها در حال شکل‌گیری است که در صورت ادامه این روند مسلماً شاهد تاثیر اسمی آن بر روی قیمت این گونه خودروها خواهیم بود.

حمیدرضا حیدری در زمینه صرفه اقتصادی استفاده از این خودرو افزود: مصرف کنندگان خودروی گازسوز فارغ از بحث آلودگی به دنبال صرفه اقتصادی هستند ولی در واقع با این مشکلات اگر بخواهیم حساب و کتاب کنیم جدا از هزینه اولیه گازسور کردن یک خودرو، تحمل صف‌های طولانی و بعد هم هزینه معاینه فنی و اتلاف وقت خواهید دید خرید خودروی گازسوز توجیه اقتصادی نخواهد داشت. با این شرایط هم مصرف کننده منصرف خواهد شد و هم در بازار تقاضای برای این خودروها و در نتیجه قیمت این خودروکاهش پیدا خواهد کرد.

رئیس اتحادیه نمایشگاه داران اتومبیل مشهد با تاکید بر میزان اهمیت معاینه فنی خودروها به عنوان یک الزام، اضافه کرد: از معاینه فنی نمی‌توان چشم پوشی کرد به ویژه با توجه به استانداردها و کیفیت‌های بسیار پائین خودروهای داخلی باید ابزارهایی مانند معاینه فنی برای کنترل کیفیت خودروها وجود داشته باشد اما تسهیل کردن روند و تعریف سازوکار منطقی از لوازم انجام این ضرورت است.

گفت‌وگوها و گزارش: صادق عسکری

انتهای پیام/

R41347/P1361/S6,1188/CT6

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۷۸۸۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بانوی خیراندیش مشهدی منزل خود را به بنیاد دانشگاهی فردوسی اهدا کرد

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی این آیین عصر پنجشنبه با حضور رئیس دانشگاه فردوسی مشهد، رئیس پارک علم و فناری دانشگاه، مدیرعامل و اعضای هیئت مدیره بنیاد دانشگاهی فردوسی و جمعی از خیران حوزه علم و فناوری در منزل این بانوی نیکوکار برگزار و به پاس قدردانی از این اقدام خیرخواهانه نشان نیکوکاری بنیاد دانشگاهی فردوسی به بانوی نیکوکار، ضیاالملوک فضل خراسانی اعطا شد.

این بانوی خیر در مراسم اهدای منزل خود گفت: به نظر من هر شخصی که ثروتی بیشتر از حد خود دارد باید از این اقدامات انجام دهد، من هر روز از اینکه این‌کار را انجام داده‌ام بیشتر از روز قبل احساس خوشحالی می‌کنم و هرگز پشیمان نیستم.

فضل خراسانی ادامه داد: این فضا بعد از من هست تا همه از آن استفاده کنند.

همچنین وی با اظهار خرسندی از آشنایی با جمع بنیاد دانشگاهی توضیح داد: گمان نمی‌کنم که کار بزرگی انجام داده‌ام بلکه به نظر من این کار طبیعی بوده و نیازی به تشکر ندارد.

رییس دانشگاه فردوسی مشهد با تشکر و قدردانی از خانم فضل خراسانی بابت ایجاد مرکز نوآوری و فناوری دانشجویان بیان کرد: در استان خراسان رضوی نخبگان زیادی هستند که نیاز به حمایت دارند، حمایت‌های دولتی تنها می‌تواند بخشی از مشکلات را حل کند، اما حضور خیرینی همچون شما باعث سامان گرفتن اوضاع و زندگی دانشجویان نخبه می‌شود.

مسعود میرزایی افزود: ما در استان خراسان رضوی افراد زیادی را داریم که استطاعت مالی دارند و بسیار پسندیده است که این افراد وارد عرصه‌های علمی و فناوری شوند.

این منزل اهدا شده به مساحت ۵۰۰ مترمربع در خیابان ملاصدرای مشهد واقع است.

بنیاد دانشگاهی فردوسی نخستین سازمان مردم‌نهاد دانشگاهی در ایران است که در سال ۱۳۸۳ در دانشگاه فردوسی مشهد به همت جمعی از خیران دانشگاهی و غیردانشگاهی تأسیس شد و تاکنون در حوزه‌های فرهنگی، آموزشی، علمی و فناورانه فعالیت‌های عام‌المنفعه داشته و موفق به تأمین و احداث هفت خوابگاه دانشجویی با ظرفیت ۲۲۰۰ تخت با کمک خیران شده و اکنون نیز علاوه بر این فعالیت‌ها به تأسیس مراکز نوآوری برای حمایت از ایده‌های نوآورانه دانشجویان اقدام می‌کند.

دیگر خبرها

  • ۵۱۳ زائر حج عمره از فرودگاه مشهد عازم سرزمین وحی شدند
  • سارقان ۴۰ فقره سرقت خودرو در مشهد دستگیر شدند
  • آغاز دور جدید فروش خودروهای وارداتی در سال جدید + جزئیات | ثبت نام جدید انجام می‌شود؟
  • انجام موفق ۲ عمل اهدای عضو در مشهد به ۵ نفر زندگی دوباره بخشید
  • احتمال افزایش نرخ معاینه فنی؛ این مبالغ کجا هزینه می‌شود؟
  • احتمال افزایش نرخ معاینه فنی/مبالغ دریافتی کجا هزینه می‌شود؟
  • درخواست شهرداری تهران از دولت برای افزایش نرخ معاینه فنی
  • خسارت سنگین تگرگ به منازل و خودروهای مردم در شهر مرزی! | تصویر
  • سالانه بین ۲۵۰ تا ۵۰۰ هزار سقط عمد در ایران انجام می‌شود
  • بانوی خیراندیش مشهدی منزل خود را به بنیاد دانشگاهی فردوسی اهدا کرد